Samler

Gribskov

Erhverv

Erhvervshus på vej: Skal være et samlingspunkt

Helsinge Erhvervscenter har nu planer om at åbne et hus på Vestergade, hvor erhvervsdrivende og detailhandlere blandt andet kan holde møder og sparre med hinanden.

Artiklen er skrevet af Camilla Nissen og er udgivet oprindeligt af Ugeposten.

Helsinges erhvervsliv kan fremover møde hinanden på en fast adresse. Et nyt erhvervshus på Vestergade 13 i Helsinge er nu klar til at blive vist frem for foreningens medlemmer på onsdag klokken 18.00 i næste uge, fortæller formand for Helsinge Erhvervsforenings bestyrelse, Jesper Behrensdorff.

Her vil der være en nytårskur, hvor medlemmerne kan byde ind med tanker og idéer om, hvad huset skal rumme.

– Denne aften glæder vi os til at kunne løfte sløret for vores tanker og høre jeres input til, hvordan vi sammen får allerstørst gavn og glæde af det nye samlingspunkt for erhvervslivet, skriver Erhvervsforeningen i en invitation til erhvervsdrivende.

Tanken er blandt andet, at erhvervsforeningen ønsker at give medlemmerne mulighed for at blive en del af et kontorfællesskab, ligesom det er meningen, at der skal holdes netværksmøder og sparring.

– Vi mangler faciliteterne for at skabe aktiviteterne. Så tanken er, at vi får et sted, hvor vi kan holde netværksgrupper mm. Hvor det er muligt at være mere spontane, siger Jesper Behrensdorff.

– Tanken er grundlæggende, at folk får talt sammen og møder ligesindede, supplerer han.

Og så vil der være mulighed for at leje sig ind i et kontor, men også at man kan få mulighed for at låne et skrivebord på mere løs basis – såkaldte flyverpladser.

– Der er et behov for at have lokaler til dem, der ellers arbejder hjemme i deres firma fra privatadressen, og der er også dem, der gerne vil have et fællesskab med andre. Der vil også være et antal flyverpladser, hvor man kan leje sig ind og for et mindre beløb få mulighed for at komme og gå, oplyser Jesper Behrensdorff.

Han peger på, at man i en årrække har manglet et sted at mødes som erhvervsliv, både detailhandel og erhvervsdrivende i bred forstand, og meningen er, at dem, der bruger huset, skal være med til at skabe rammerne.

– Idéen er at holde netværksmøder og måske fredagsbar, eller lignende, hvor man kan tale med ligesindede – enten fejre sejre eller hvis man har nogle problemer. På den måde kan vi hjælpe hinanden med at overleve, siger han.

Skaber synlighed
Huset kan være særligt god at have i tider, hvor det er svært, med inflation, energikrise osv.

– Det handler om at få noget synlighed. Når man kører forbi huset, hvor der står Helsinge Erhvervshus og Helsinge Erhvervsforening samt Gadekærforeningen, så lægger man mærke til os, siger han.

Der har i mange år manglet et hus, hvor man kan samle erhvervet, mener bestyrelsen i Helsinge Erhvervsforening. Foto: Allan Nørregaard